Tussen St Emilion en Bergerac

Cultuur, natuur en gastronomie

Kasteel Monbazillac Dordogne
Kasteel Monbazillac

Tussen St Emilion en Bergerac, tussen de wijngaarden en boomgaarden is de “paarse”Perigord die goed bedeelt is door de goden.

  •  Saint Emilion met zijn wijngaarden en gezellige straatjes en oude gebouwen. Het is een heel mooi dorp dat op de World Heritage site van   UNESCO staat (beschermt dorp).
  • Bergerac- Is een stadje met prachtige uitzichten over de Dordogne; met zijn Tabac museum en zijn gemoedelijke markten.
  •  Kasteel Monbazillac met zijn zeer bekende dessert wijn. Het kasteel is rond 1550 als woonhuis op de heuvel gebouwd en ligt midden in de Monbazillac wijngaarden. Het heeft een unieke architectuur met een mengeling van de renaissance en feodale stijl.
  • Kasteel Bridoire, an interesting chateau with lots of games for all the family
  •  Sainte-Foy-la-Grande-is een oude stad uit de 13de eeuw,met markten die zijn lokale producten verkopen in de straten...

De streek van Bergerac, Wijngaarden & Bastides

Een fiere stad aan de oevers van de Dordogne, majestueuze traditionele binnenschepen die dag na dag de river doen opleven, een prachtige stadskern in renaissancestijl en … de geest van Cyrano die hier nooit veel van zich heeft laten horen! Dit alles is Bergerac. Er om heen liggen eindeloze wijngaarden, somptueuze kastelen en nog steeds dynamische bastides: welkom in het land van Bergerac, een streek die met bravoure een zekere ‘art de vivre’ uitstraalt.

Bergerac
Bergerac
rgerac en bord de Dordogne
Chais à Saint Emilion

 

 

 


Château de Bridoire near Monbazillac
Château de Bridoire near Monbazillac

Sport & Vrije tijd

Golfen, kanoën en fietsen.... In deze natuur in de Dordogne in overvloed, is er altijd wel een sport te beoefenen om in beweging te blijven op vakantie.

camping de l'Etang de Bazange dordogne
Kanoën op de Dordogne rivier
Kanoën op de Dordogne rivier

Kanoën op de Dordogne rivier


In Sainte Foy la Grande, je huurt een kano voor een een aantal uur en je vaart met de stroming mee naar het eindpunt. 

Fietsen

Door het heuvelachtige landschap is fietsen in de Dordogne een sportieve aangelegenheid. Gelukkig zie je ook hier steeds meer mogelijkheden om e-Bikes te huren of om je eigen elektrische fiets op te laden. Voor wielrenners zijn de bochtige wegen veilig omdat er niet veel verkeer is.